Lite fakta såhär på söndagseftermiddagen

Det finns vissa saker man bör veta, eller inte bör veta, men känna till, det kallas allmänbildning, är det viktigt att vara allmänbildad? Ingen aning, men man kan vinna pengar på det i diverse frågesporter på tv.
Jag tycker i alla fall man bör veta en del saker, så därför kommer en liten lektion om saker man bör känna till.
  • Att USA har 52 delstater.
  • Att Bono skrev Sunday Bloody Sunday för att han hade söndagsångets och inte gillar måndagar
  • Att Sydney är huvudstad i Australien
  • Att IRA är en baskisk seperatisktgrupp och
  • Att ETA kämpar för ett enat Nordirland och Irland
  • Att det är Johnny Cash som gjort orginalet till Hurt
  • Att Johannesburg är huvudstad i Sydafrika
  • Att Robinson sändes i USA för första gången för flera år sedan
  • Att Luke Skywalker såsmåningom blev Darth Vader
  • Att det var Tim Burton som gjorde apornas planet för första gången
  • Att man faktiskt kan se Kinesiska muren från månen
  • Att han som grundade McDonald's såklart hette Ronald McDonald
  • Att det var Dale Cooper som mördade Laura Palmer
Sen finns det såklart en massa mer saker man bör veta. Tipsa gärna!

Om det går dåligt på provet är det Annelies fel

Fick ett sms i lunchpausen på högskoleprovet, "vi skiter i detta, har gått hem". Efter det var jag så förbryllad över varför Annelie och vilka andra hon nu refererade till som vi, hade gått hem att jag varken kunde räkna matte eller läsa svenska. Så om det går dåligt vet jag vems fel det är.

Igår när jag åkte buss som vanligt lyssnade jag på lite musik. Några som jag tycker har gjort en del väldigt (?) bra låtar men som jag ändå inte lyssnat så mycket på borde jag nog ta och lyssna lite mer på.
exempel, Neko Case som bl.a har gjort den grymt bra låten
Hold on, Hold on. Det är en mina favoritlåtar, går att lyssna på i alla sammanhang..nästan.
Sen har vi Tegan & Sarah, som har gjort många bra låtar de också, bl.a I know, I know, vilken var den första låten jag hörde med dem...men måste de ha så fula frisyrer?
Nelly Furtado som jag nyligen börjat lyssna på, och insett att hon har en del bra låtar hon också, min favorit just nu är i alla fall all good things (come to an end)
Sen Chromium, som egentligen låter som så mycket annat, men jag kan inte låta bli att tycka att de har en del bra låtar och lyssnar in mig på fler och fler av dem, som Tear me down, men eftersom jag inte hittade den på youtube så blev det Ex Amino

Som vanligt fanns det nog ingen anledning att jag skrev detta, satt bara och lyssnade lite på dessa igår och även idag, och tyckte att de var bra..typ..

Glöm inte earth Hour ikväll, 20.30 - 21.30!




En vecka och en dag

Om en vecka jobbar jag mitt sista pass innan jag beger mig till UK i två veckor. Det ska bli ett väldigt skönt avbrott i allt jobb och beslutsfattande som detta året hittills har inneburit.

Igår var jag med Annelie i stallet och red lite. Eller för en gångskull var det jag som red, vi låtsades att jag var hennes mamma och fick vara med på föräldraridningen.. Men skoj var det, eftersom det var ett år sen jag red senast kräver jag inget, bara att få rida runt där i de olika gångarterna och ha det skoj!

Men nu ska jag snart iväg och jobba.

Illrar och inga andra små djur

I helgen var jag hos Sanna för att passa hennes illrar lite grann, det gick som smort kan man säga.
Torka lite bajs och kiss på sina ställen och leka lite med dem och hoppas att de inte biter mig, fast det brukar de inte göra.
Ungefär så går det till när jag är illervakt.
Men snart måste jag ta mig till Tibro om jag vill hälsa på dem, fast det gör kanske inte så mycket, Tibro är inte så långt bort som man kan tro, och bara jag får låna bilen så blir det bra.

Igår när jag vaknade så var det massa snö ute, min första tanke var, "Ha, där fick ni alla ni som tjatar som våren och som trodde att nu så, nu var den allt här."
Den kommer så småningom, ingen brådska här inte.
Det jobbiga var när jag var ute med hundarna, eftersom det var blötsnö, och blötsnö och långhåriga hundar inte går ihop. Fastnar grymt mycket snö i pälsen, som man måste duscha bort när man kommer in. Men det är ett problem i dagens samhälle som inte ska klagas över.





Grattis

Ja, äntligen har jag körkort, det var på tiden.
Sådär, då var det fixat i alla fall!


100 000 dollar

100 000 dollar. Hundratusen dollar. Det är mycket pengar. Tänk om man hade så mycket pengar. Eller tänk om man fick så mycket pengar. Tänk om man fick så mycket pengar varje sekund. 100 000 dollar varje sekund. Det är lite drygt 850 000 kronor i sekunden.
Ja, världens länder är generösa, varje sekund spenderar de så mycket pengar på ett visst utgiftsområde.

På militära utgifter. Det måste vara fantastiskt bra av dem ändå, att kunna avsätta så mycket pengar till militären, utan att något annat blir lidande. Och detta varje sekund.


Bakom hennes vackra skal är förvirringen total

Då har jag sållat lite igen bland vad jag kan tänkas att läsa till hösten.
Ja, jag är helt inriktad på att det blir någon form av turismvetenskap.
Flygledarutbildningen är ett helt parallelt spår som hela tiden finns med, men det är bara en enorm bonus om jag skulle komma in där. Nej, bonus är fel ord.
I alla fall, nu är jag nere på tre och en halvutbildningar, en i Umeå, en i Östersund och en i Kalmar. Sen var det den där halva, i Borlänge, men då är den på engelska, och min engelska är inte så bra att jag skulle klara en hel utbildning på det språket. Den i Kalmar verkar i och för sig vara en del på engelska, och den i Östersund också.
Så då började jag fundera på att inte börja läsa till hösten, utan åka utomlands till hösten och lära mig mer engelska. Till ett engelskspråkigt land den här gången..
Ajdå, då var det ett alternativ till där. Ett väldigt lockande sådant.

Men då ska man lyssna till sitt hjärta och välja det som känns bäst. Hur göra man det då?!

I melodifestivalen tycker jag att rätt låt vann. Så enkelt var det.

Stan med Agnes från min sida















...Från Agnes sida...





Det är skönt att det snöar i alla fall

Fortfarande sjuk, så idag har jag varit inne hela dagen.
Så jag släpade fram symakinen, då kan jag i alla fall sitta still och göra något som inte är sitta vid tv:n eller datorn.
Så jag har lagat två tröjor, sytt upp en jeanskjol och en tunika.
Egentligen är det bara tunikan jag bryr mig om, men i brist på annat blev det lite mer..

Sen har jag lekt med min nya kamera, men nuförtiden får man inga manualer i papper. Allt finns på en cd-skiva.
Jag som vill bläddra i den lilla instruktionsboken.

Men dumma Ryanair att ha fullbokat de dagar jag vill flyga. Måste lösa detta nu.

Men jag har i alla fall en karamellfärgad kamera

Jag har dragit på mig en rejäl sjukdom. Hade lite ont i halsen igår kväll, men tänkte att det nog skulle gå över.
Så jag sov hos Sanna, och imorse var jag lite snuvigare, men tänkte att jag orkar allt med en jobbdag ändå.
Runt halv ett, efter en timmes jobb stod jag och höll i mig inne i ettan och kände att det snurrade till i huvudet ordentligt. Fick lov att sätta mig ner. Sa att jag kommer vara sjuk imorgon.
Blev bara värre och jobbigare att jobba, gick omkring och huttrade och frös något otroligt. men som bra var kunde jag få gå en timme tidigare för chefen tog över. Tack.
så vid tre blev jag avlöst, kilade en snabbis till Elgiganten för att köpa min kamera innan den tog slut. Lite skuldmedveten att gå tidigare från jobbet för att jag var sjuk, och sedan gå och köpa en kamera, men det tog bara fem minuter och jag behövde ändå vänta på bussen en halvtimme.
Så nu sitter jag här och mår fysiskt dåligt.

Men fick vid elva tiden i morse ett trevligt telefonsamtal, ville jag göra testerna för flygledare på Sturup eller Arlanda?
Så den femte maj ska jag infinna mig på Arlanda. Åker dit förutsättningslöst, men ska göra mitt bästa, så får jag se hur det går.

ett steg framåt utan att ta två steg bakåt tack

Efter att ha varit villrådig i mitt utbildningssökande inför hösten har jag nu skalat ner det till elva möjliga utbildningar jag kan tänka mig. Med tanke på att jag hade runt 30 från början har jag i alla fall kommit en bit på väg.
Egentligen är det tolv jag kan tänka mig, flygledare inräknat, men den är i en klass för sig. Har inte hört något från dem än, väntar varje dag på att det ska ligga ett brev i brevlådan från flygledarakademin där det står att jag blivit kallad till test. För enligt vad jag kunnat urskilja ska jag i alla fall bli kallad. Sen kan det gå käpprätt åt fel håll väl där.
Har läst mer och mer om det, skulle så gärna vilja, men testen verkar grymt svåra. Sen är allt på engelska. suck, språk har aldrig varit min starkaste sida tyvärr.
Men blir det inte så, har jag en grymt bra reservplan. Vanliga högskolor/universitet.

Eller så reser jag ut igen till hösten, är borta ett år till. Det vill jag också.

Men det går framåt i alla fall.

Jag känner det, till skillnad för ett år sen. Jag känner att jag mår mycket bättre, orkar ta tag i saker mycket mera, även om jag fortfarande ofta har skygglapparna på och skjuter upp mycket. Jag kommer inte lika långt ner när jag mår dåligt, det går över snabbare. Jag kan hantera det på ett bättre sätt.
Det går åt rätt håll.

Detta är den logiska, realistiska Jag som lever i verkligheten.

Den orealistiska som bor i drömvärlden ska bo med B på en fin varm ö någonstans och jobba med turister som kommer dit och leva lyckliga i alla sina dagar.

en käpp i hjulet

Jamen visst, du får jag inte lämna blod för att jag har piercat mig. Måste gå sex månader, har gått fyra månader nu.

Ett rykte om att Petra Mede skulle vara rolig? Ibland stämmer rykten. Detta är ett som är sant, Mede är rolig!
Dock är det inte sant att Camilla har knullat med gympaläraren som Ujje Brandelius försökte tala om för oss för ett antal år sedan. Det är inte sant.

Jag ska skaffa mig en ny digitalkamera, frågan är bara vilken?