Glamorous glue

gick upp tidigt idag, för att vara mig och ha semester liksom.
ny snygg frisyr blev det. fast inte så som jag hade tänkt innan. men det blev bra ändå. tror jag.jo.
jag och min nya frisyr. måste bara hitta någon som kan kika på den.

Indianer

come back to camden

hemma igen för andra gången från stockholm denna sommar. nu lär det dröja ett tag innan jag åker dit igen.
vi gjorde massa turistiga saker annelie och jag. men läs hennes blogg om ni vill veta mer, hon lovade att skriva allt intressant där.
annely.blogg.se
men bio, skansen, vasa, naturhistoriska, akvariet, junibacken, dramaten och gröna lund liksom. mycket man hinner på några få dagar. och jag gick hem lite fattigare, men en snygg klänning rikare och massa choklad som jag vann på grönan. slutsats; vi hade skojigt värre i stockholm. så snart är det väl dags för hennes och min reality show.

men idag var en lite skruvad dag, vi var supersnabba imorse när vi skulle till tåget. får sms av H som jag inte pratat med på månader, undrar om hon visste att hennes mams berättat för min och därför hon hörde av sig.
hemma kollar jag de sista två avsnitten av queer as folk. men den serien var inte alls lika bra som den var när jag såg den första gången, men ändå kul att ha sett hela igen. eller så är jag helt enkelt äldre nu, och personerna är inte lika farsinerande. men L word är bättre. ge mig säsong fyra nu!

fick infall att göra en grej till tösen som fyller idag, men det var inte lika kul när det blev klart..hahaha.

nu på kvällen gick jag till ica för att köpa lite mat. då spelar de en himmelsk drog på radion, och jag tänkte lite mer på H och så.
och imorgon ska vi fly verkligheten för en stund.

Alma Matters

kl. 02.01, precis kommit ut från jobbet, får ett sms "....Tack för att du finns, blir lite enklare då.." då vill jag gråta.

läser en jättebra bok just nu "flickan och skulden", som handlar om samhällets syn på våldtäkt, på de som blir utsatta och de runt omkring. och kan en typ 15-årig pojke säga  "men skulle ja våldta nån skulle jag ta hon i kort kjol", så vet jag inte var det gick fel. så, läs den.

nu kom jag på att jag måste packa eftersom jag åker iväg imorgon igen.

( )

dagens dialog på jobbet igår.

jag: vad ska du göra?
A-L: ska bara byta förkläde.
jag: aha, varför?
A-L: nä, jag petade mig i näsan med det andra.

jonas: jaa, det är ju bra att hon är så ärlig i alla fall.





You´ve got everything now

ullared med Lisa och co igår, trevligt utflykt. men det var mindre än jag trodde det skulle vara, men ändå stort på nåt sätt.
hittade några saker, men inte alls som de vi såg med vagnar fulla av kassar och saker de köpt. Konsumera liksom. det är det vi ska göra. konsumera massa, så mycket det bara går.
tåg bokat på lördag, ska bli underbart att vara tillbaka i stockholm och inte bara en dag för övernattning. grönan, stan, bio, skansen, museum, oj, vad vi ska göra saker.

http://www.youtube.com/watch?v=T3_KtEC1rkk&feature=user (tack annelie)

klart att han är lite skrämmande, men det var ingen nyhet.

Found Found Found

saltkråkan, släng er i väggen, när jag är på landet händer det grejer!
men efter en vecka av badande i havet, med båtåkning, med talande träd, med whiskeydrickande, cyklande, kortspelande och allt annat som hör mitt landet till är det lite skönt att vara tillbaka i civilisationen.

men så skönt att bara vara, för det är egentligen det som jag gjorde där. jag bara var. borta från allt och alla kunde jag få lite distans och fundera lite, och sen lite till och kom fram till massa bra saker, som jag kompleterade när jag nu återvände, men det passar sig inte här. för allt har snurrat för fort senaste tiden, samtidigt som jag stått stilla.

och att kunna jämföra heidenstam och morrissey gör allt lite mer intressant. alltså dags att gå till biblioteket kanske.

och imorgon är det back in action.

RIDÅ!

Shakespeares sister

riktigt bra dag igår, det behövs många sådana. först se lite nya delar av stan med lisa, och göra lite pancakes. och vi kom fram till att det skulle bli jag som stod i driven på kvällen, men icke.
fick lära arvid driven på en halvtimme, hur kul som helst, sen körde han den själv hela kvällen. han var riktigt duktig den pojken. och kul hade vi. fast vi kom därifrån tjugo i två också..
nu ska jag packa, för imorgon förmiddag ska jag iväg. ska efter bilresan ta färjan från fagervik till skamsund, och kan man sin strindberg så vet man vart jag ska. och där ska jag göra ingenting.

och klart att sabaton måste ha en låt om israels krig också, så låten counterstrike handlar om sexdagarskriget i slutet av 60-talet, som de startade mot egypten, jordanien och syrien.

( )

ringer de från jobbet och bokstavligen väcker mig, känner jag alltid nej, jag vill inte, för då är jag fortfarande trött.
tio minuter senare när jag går upp och tänker "vad ska jag göra idag?" inser jag att jag lika gärna kunde ha tagit tiden.

egentligen ska jag inte gnälla på min situation, för det är jag som satt mig i den, och det är bara jag som kan ta mig ur den, men gnäller ändå, och när jag fått gnälla av mig med någon som lyssnar och förstår så känns det bättre. Tack.

summer nights

Skönt att veckan är över snart. och den avslutades med en jobbdag som kan stavas kaos.
har haft fullt upp och inte en lugn stund på flera dagar känns det som.
men kul har jag haft det.
bad och sedan utgång med the girls i torsdags var riktigt kul.
sen leka med lilla bror innan jag hamnade på att jobba stägning i fredags.
och igår efter jobbet, (då vi borde vunnit våra biobiljetter,) började det med ljusparty hos jobbkompis, sen satt jag och lotta och försökte roa oss själva med lite gammal musik som vi hittade och försökte att inte göra oss allt för sega.
sen ner till stan, och där tog det ett tag innan det kom igång, men tillslut hade vi riktigt roligt!
och jag blev kär i lottas skor. haha
på jobbet imorse fick jag höra en del saker som gör att jag nästan skämms för att vara tjej.
så nu kan jag förstå om killar ser alla tjejer på ett och samma sätt, av samma anledning som jag kan dra alla killar över en kam ibland.

och nu regnar det, jag som ville ha sol för att åka bada imorgon som jag hade sett fram emot att kanske få göra.
men vi kanske kan hitta på något annat om det ska vara icke badväder.

speedway

" and when you slam down the hammer, can you see it in your heart?"

en hel dag med Lina, där vi fick inse att vi kanske inte var lika bra på mariokart som vi en gång i tiden faktiskt var.
vi ägnade oss en masa åt att bara lyssna på musik, vi lyssnade och pratade. av någon anledning blev det en lång punkkavalkad med bl.a. imperiet, dia psalma, strebers och charta 77, sånt vi en gång i tiden faktiskt lyssnade på.
...och klart vi hann med lite morrissey och NIN nostalgi också.
som sagt, en annorluna och bra dag.

hann med att göra en gärning för mänskligheten på förmiddagen också, borde fler göra. lämna blod liksom.

"In my own strange way I´ve always been true to you"

I want a boy for my birthday

Med sud I eyrum spilum endalust, sigur rós nya skiva, I love it!
och de sjunger återigen på isländska och inte hoppländska.
men jag tycker nog ändå om ( ) mest, kanske för att det var den första jag hörde. eller för att jag brukade lyssna på den för att kunna sova om kvällarna när jag precis hade fått tinnitus och inte klarade av när det var tyst runt mig. och att det hjälpte mig.
men skulle jag bara välja enskilda låtar skulle det kanske inte bli någon från den skivan först.

och jag brukade säga att jag skulle göra musik som var lika vacker som deras, men sjunga som björk.
och jag skulle gifta mig med Jónsi, fastän han är gay och halvblind på ena ögat, har jag för mig.

idag har annelie och jag talat om för hamed hur bra vi skulle vara som kändisar och allt vi skulle göra då.
men som sagt, vi lovade att inte glömma "the poor little black man". haha.

imorgon kommer Lina #2 hit. har inte träffat henne sen göteborgskalaset 2006 tror jag. oj.