tillbaka

har varit tillbaka pa kibbutzen nagra dagar nu efter mitt aventyr i Tel Aviv. som forovrigt var helt underbart! roliga manniskor, och intressanta saker att gora. hann aven med en tripp till bahai gardens i Haifa vilket var valdigt vackert.
stranden i Tel Aviv, det fula huset, nattlivet, busstationen, mini israel allt!
lite trakigt att inte veta om jag kommer se vissa personer igen, men det kanns anda battre denna gangen. saknar honom inte pa samma satt langre.
och vem ska man tro pa, och vad ska man tro pa ar de stora fragorna?!
och jag lider lite med agnes.. hon har samma fragor. vet inte vem eller vad att lita pa langre.
men bortsatt fran det sa trivs jag nagot otroligt bra har just nu. lite val mycket snack om att det ar en skitkibbutz. jaja, de skulle behova restaurera allt, men vadda. lite patina skadar val inte.
men ikvall ar det pubkvall, sa jag ska dansa!!

nattliga bad

snart gatt fyra veckor har. jag vill inte aka hem.
efter att pa dessa veckor lyckats bli van med och sedan ovan med en kibbutznick lyckades jag forhoppningsvis igar att reparera den vanskapen. slutsats, killar ar ibland varre an tjejer.

men igar var en rolig kvall, nar vi kom tillbaka fran silon sa foreslog jag att vi skulle dra till poolen mitt i natten. i och for sig ar den stangd for sasongen och de har drenerat den pa vatten, men anda.
sa brandon och jag klattrade upp for muren och gick i pa den grunda sidan. sen gled vi ner for backen till den djupa sidan och dar var det fortfarande vatten! sa vi blev genomblota. skor, byxor och trojor. genomsurt. men skoj var det och jag skrattade som bara den. sen slangde jag mig i en gang till i alla fall. sen satte vi oss i badvaktstornet och snackade innan vi tillslut klattrade hemat. men precis nar jag hoppade ner fran muren lyckades jag falla bakat och landa pa rumpan sa den vita tunikan jag lanat av agnes och hade pa mig blev smutsig av rod sand och det gar inte bort..

men pa onsdag aker jag forhoppningsvis till Tel Aviv.


misslyckat forsok

idag forsokte jag, agnes, brandon och daniel att lifta till kiryat shemona,vi kom halvvags. dar at vi dyyyr pizza, men jag tyckte vi skulle vanta tills vi kom hem och kunde fa gratis mat istallet. sa det blev ingen harfarg kopt for mig som jag ville ha.
pa onsdag aker jag kanske till Tel Aviv med marcel for att halsa pa bland annat fransisco, yeah.
saknar de dagarna.
hoppas bara att jag kan fa mina tre dagar ledigt innan jag ens varit har en manad. men det lat som att det skulle vara mojligt.
och klart du far hanga med till ecuador sanna.

annars har vi varit har tre veckor nu, det gar sa otroligt upp och ner har. fran toppen till botten.
sags att det ska komma en ny volontar, en tjej nasta vecka. hoppas det, bara tre tjejer nu och for manga killar. saknar att ha fler tjejer att vara med. killarna kan vara sa grabbiga ibland, negativ menat.

tråkig dag

tråkig dag idag, tre av de fyra ecuadorianerna har åkt. jag kommer sakna dem, speciellt två av dem, en som jag blev bra kompis med efter att ha jobbat med henne i några dagar. och en som jag tyckte om helt enkelt. 
så Lisa, nær åker vi dit och hælsar på alla? jag har lovat att gøra det och behøver resesællskap.
vi har bara varit hær i drygt två och en halv vecka och massa saker har hænt. samtidigt som tiden går jættesakta ibland.
men vi får se vad som hænder nu, med en ny volontærledare och ny granne och mitt nya jobb, gøra sallad.

 

yom kippur ær en av de heligaste dagarna hær, då de fastar och tar det lugnt, inte ens anvænder electricitet och den intræffade i onsdags. vi hade blivit tillsagda att ta det lite lugnt, inte spela før mycket musik eller tænda en eld. så dærfør øppnade volontærledaren puben (skyddsrummet) och vi hade en av de roligaste pubkvællarna någonsin. så rebelliska var vi. sen blev det ett litet efterspel.

 

dagens mål ær i alla fall att se till att få høgtalarna från rum nummer fem, eftersom han som bor dær nu flyttar ut till nummer nio eftersom han åkte idag och tar høgtalarna som redan finns dær inne. detta ær mycket viktigt før mig..

 

hasta luego.


yeah

nu har vi varit har i exakt tva veckor! jag gillar att vara har. men tyvarr kommer en del av det jag gillar att aka harifran pa lordag och sen sondag... tror jag det ar.
pa fredag ska jag antagligen fa borja mitt nya jobb som saladsgirl. det ar jag som ska gora all sallad. yeah.
men imorgon ar vi lediga sa ikvall blir det antaglien party. men inte for judarna, de har fasta tills imorgon da solen gar ner.

det borjar bli kallt ute nu pa kvallarna och solen gar ner redan vid halv sex. men det ar okej, dagarna ar fortfarande valdigt varma.

i forrgar  lyckades jag, agnes och solfrid att lifta in till kiryat shemona alldeles sjalva. men sen tog vi bussen hem. fast vi var tvugna att lifta sista biten upp till kibbutzen. men vi gjorde ett valdans bra jobb i alla fall!
och pa busshallplatsen vid foten av berget hittade vi den nya volontaren som vi tog med hit.

det rullar

allt bara rullar pa. vi har varit har i snart tva veckor.
de senaste dagarna har jag lart mig en del nodvandiga saker.
jag har lart mig hur man gor en bong.
jag har lart mig att man botar hiv genom att ta en dusch och sedan ata en potatis.
jag har lart mig att har snackas det lika mycket som hemma pa jobbet.
jag har lart mig att vart man an reser sa ar manniskor i grund och botten likadana.

jag har ocksa klattrat upp pa en typ 20 meter hog silo och daruppe kikat pa libanon och syrien.

men jobbet ar skittrist. men som tur ar gillar bossarna mig, sa jag far se hur lange det varar.