The queen is dead

Idag fyller kungen år. Då ska vi flagga. Flaggdag ju!
För ett år sen jobbade jag.
För ett år sen slängde jonas ut sanna ur köket.
För ett år sen följde jag med sanna hem och var med henne.

Ett år går ganska fort ändå.

this charming man

Hur ska jag kunna anmäla semester om jag inte kan komma in på mctime och göra det? Det får bli dagens att lösa.
Sitter halvt och väntar på att Lisa ska höra av sig, så vi kan hitta på något idag. Men med tanke på att vi kom hem vid kvart i tre i natt, så kanske hon inte är vaken än.

Titeln fick lina #2 välja.

sing your life

dagen har varit en lång väntan på att gå till jobbet. jag har en ond aning om att jag kommer att få stänga köket. eller nej, kanske ändå inte. egentligen spelar det ingen roll, för idag skiter jag i vilket.
sophia övertalade mig, så nu kanske jag tyvärr är med i MT imorgon. skönt att ingen här läser den tidningen i alla fall.

"Människor säger ofta att de vill rädda planeten,
men de misslyckas att göra kopplingen,
att om du vill rädda planeten:
Ta ditt liv!
Planeten kommer att räddas utan dig."




ask

sjukt trött. jobbade nästan sex timmar utan rast. och det var mycket att göra och jag var överallt. nästan.
ska på födelsedagsfest snart. dunno om jag vill gå egentligen. men går jag inte har jag inget att göra ikväll och då var det sjukt onödigt att byta tid idag och börja halv elva efter att ha kommit hem halv tre inatt efter stängningen. fast egentligen är det nog att om jag inte går kommer jag vara hemma själv och just nu pallar jag inte det.
finally, Lisa gör mina dagar på jobbet. med henne där är det skoj. i sommar: jag, Lisa och Sandra i driven. jag ska tvinga någon att göra den uppställningen.
snart har ett år gått och det känns som att ingenting egentligen har hänt. jag är där jag var för ett år sen.

the end of the family line

idag började jag min dag med att kolla på jerry springer. det måste nästan vara den knäppaste talkshowen som gjorts. ingen normal människa är med där. och att de alltid ska börja slåss? eller så har de blivit tillsagda att göra det för minsta lilla.
nu var den kjolen jag ville ha slut i min storlek, kanske lika bra det, för då finns det ingen möjlighet att jag kommer köpa den.
har i alla fall sytt på en kant på sjalen idag, så nu kan jag använda den. inget mästerverk direkt, men jag gillar de gröna färgerna.
idag öppnar Max, vi får se hur det blir, skulle egentligen gå dit idag bara för att. men jag är inte hemma så.
och nej, jag har inte läst nåt. jag förtränger det hela tiden.
kanske ska ta en tur och besöka Emil på jobbet. har bara varit där en gång nämligen..

I like you

Nu har jag färgat i det rosa. det var behövligt.
jag har också varit hos polisen. det var inte lika nödvändigt.
jag har med andra ord inte gjort det som jag hade tänkt göra. läsa inför provet. fan, jag vill, men kan inte förmå mig att göra det. men jag åker bort ikväll, eller hem. då kan jag läsa bättre.
idag är en solig dag. vilket betyder en bra dag i mångas värld. så även i min.oftast. men när jag idag på stan såg alla äckligt gulliga människor som satt och åt glass, som satt och höll varandra i handen och pussades var jag tvungen att gå hem.


some girls are bigger than others

hittade en väldigt fin kjol på nätet idag som jag vill ha.
men jag borde inte köpa.
sen hittade jag ett par snygga skor, men tyvärr var minsta storleken en halv storlek större än jag har på mina. osäker på hur mycket det gör egentligen.

har i alla fall köpt två olika tyger idag, ett orange/vitt till en väska, och ett grönt till en sjal. nej, man kan inte ha för många sjalar.
som vanligt går tiden alldeles för snabbt.

asleep

hemma efter en mysig kväll med agnes på pimps.
jag slits mellan att ge efter och låta mig känna eller bara stänga av allt och gå och sova. och fastän det egentligen inte är så känner jag mig ensammast i världen och blir så rädd att det alltid kommer kännas så.
men jag tror att alla känner så ibland. det måste de göra.

the world is full of crashing bores

gårdagskvällen blev bättre än förväntat, hade inte något planerat, men så ringde sanna och så var jag helt plötsligt där och vi kollade sound of music. fast vi hann inte se slutet, så det får vi kolla någon annangång. eller om hon gör det själv, för det är det som jag minns av filmen.

att stanna där man vet att man har en plats och komma tillbaka till, eller bara säga upp sig och se vad det blir när man kommer tillbaka, eller se vad som händer då. om jag kommer iväg först vill säga.
men lisa skickade en länk som bara gjorde att jag blev ännu mera sugen på att åka dit. men det är läskigt att åka själv. men jag flyttade till Burträsk utan att känna någon. det var iofs sverige, men ändå. mitt logiska jag säger mig att jag visst kommer lära känna folk när jag väl är där. fastän det är svårt och jobbigt i början.
och hamed som berättade om soldaterna på flygplatsen i Tel Aviv..

America is not the world

http://www.aftonbladet.se/nojesliv/musik/article2273916.ab

som mamma sa, "så du tar alltså ställning för israel om du åker dit?" gör jag det? måste man ta ställning för ett helt land och deras folk bara för att jag åker dit? tog jag ställning för england och engelsmännen när jag var där? nej, inte direkt. och alla som åker till usa, tar de ställning för usa? nej, det kan jag inte tänka mig. men frågan kom upp just när det gällde israel. klart att det är annorlunda där, det vet jag också. och hamed skrämde mig på jobbet igår. men jag vill fortfarande åka.

within temptation spelar i mariestad(?!) i sommar. då vet jag det.

Is it really so strange?

nu är valparna födda. tre pojkar som alla ska döpas och få ett namn på A. de var så söta, fast de såg ut som små marsvin mer än hundar.

jobbade sista dagen med Hannes igår, stägning. tråkigt att han slutar, men ändå kul för honom. så vi ägnade de sista timmarna åt att göra...tjaa, inte mycket.
jag vill också sluta. fast det har jag velat i ett år, men tar jag inte tag i det blir det inte så, så jag har bara mig själv att skylla. men jag tror och hoppas att det blir så efter sommaren.

men nu ska jag till stan och köpa nya skor för min lön jag fick i förrgår. men egentligen borde jag läsa. fast jag skjuter på det hela tiden. inte alls bra, har ingen självdisiplin längre.

stretch out and wait

jag vet vad jag ska göra i höst. sådär, då var det bestämt. det blir kibbutz i Israel. i och för sig måste jag anmäla mig och bli antagen, men det ska nog gå. ska skicka in en ansökan de närmaste veckorna. men i september hoppas jag att jag lämnar sverige.
jag tror inte att jag alltid tänker som tjejer "ska" göra. jag fattar inte alltid vinkar folk ger mig. vill de något får de faktiskt säga det rent ut ibland för att jag ska förstå... I´m blonde. man kan vara rak och ärlig utan att såra, utan att vara elak, utan att göra någon annan illa.

jobbar antagligen den segaste tiden man kan göra på mitt jobb idag. 21.15 - 02.00

Girl Afraid

snart börjar en heldag på jobbet. hade hellre haft en heldag på Disneyland faktiskt.
jag vill att någon ska ta med mig dit, inte bara dit. men till många olika ställen, till alla platser som jag vill se.
jag vet vad jag vill göra i höst. jag vill åka till Israel. måste kolla lite närmare på det, men jag vill verkligen, fast å andra sidan är det så mycket jag vill.
igår såg jag att de hade sopat cykelbanan, och det betyder att de snart är dags att ta fram longboarden och ut och åka lite. men eftersom det är bäst att åka på nätterna så får jag nog vänta lite till, tills det blir varmare och ljusare.


please, please, please let me get what I want

nu ska jag lägga om mitt dygn igen. har haft veckor av sena jobbkvällar känns det som. men nu börjar det nog bli lite bättre med det. men jag tycker inte det är roligt alls där längre, och snart är det fler som slutar som i alla fall förhöjde stämningen där litegrann.
jag vill så mycket att jag blir handlingsförlamad och inte vet vad jag ska börja med, så oftast slutar det med att det inte blir något gjort och jag kommer bara på mer och mer saker jag vill göra.
men A är tillbaka, och såklart somnade jag när jag var där. så allt är väl som det ska vara.
efter helgen som var nu är jag trött på flera saker, jag är trött på att kolla på film, har gjort det alldeles för mycket. jag är trött på att gå ut. det är inte alls så kul egentligen, men jag ska ge det några fler chanser innan jag ger upp. men jag kan räkna upp minst en grej som gått helt fel de senaste gångerna jag varit ute. jag är trött på killar, eller inte på alla, men på dem som innefattar "killproblem" för folk jag känner. därför är det lättare att bara strunta i det, seriöst, det finns så jättemycket mer roligt än killar i bemärkelsen tycka om dem som mer än kompisar. och nu var det slut innan jag börjar skriva alltför mycket.

yes, I´m blind

igår var jag på "avdelning 52, fast du går till avd. 51. sen till den röda brandskylten. höger till avd.52. rum 25" jag hittade faktiskt tillslut.

DEN ÄR KLAR. listan till söndag. vi ser filmerna i block om två. jag och A är nog de enda som tycker att alla dessa filmer är bra i någon form.

My little pony
Legenden

The big lebowski
Eldflugornas grav

Battle royal
Last unicorn

men nu ska jag till en dag meningslöst arbetande. torsdag, hoppas det är lugnt och jag får kassa eller DT ONE.

The public image

vet du vem andy warhol är? det har jag och A nu frågat en del av våra medarbetare. svaret har tyvärr oftast blivit "nej", eller "vilken film är han med i?" eller "jag känner igen namnet men kan inte säga vem det är". trodde faktiskt att han var mer känd än så, att det var allmänt känt bland folk i våran ålder vem han var. en annan sida av det är att det var fler tjejer än killar som visste vem han var. fast det kanske inte var så konstigt att många inte visste vem han var, några kände inte ens till salvador dali eller visste vem som målat sixtinska kapellet.

filmlistan till söndag består än så länge av:
Battle Royal
My little pony
Edlflugornas grav
Legend - mörkrets härskare