( )

det som skulle vara en ledig helg avslutades med att jag idag var på jobbet i nästan elva timmar. trodde efter bara två timmar att jag aldrig skulle orka, men det gjorde jag.

och jag fortsätter att se folk jag känner igen, den ena fulare och dummare än den andra. ska kanske skaffa en människoskådningsbok, istället för en fågelskådningsbok.

yes, nu börjar snart so you think you can dance igen, från amerika. de amerikanska versionerna av dessa "talang tävlingar" är oftast bättre än de svenska versionerna, mer proffsigt, bättre upplägg, och helt enkelt snyggare gjort. anledningen kanske stavas pengar.

Handsome devil

OMG som man säger. vilken kväll det blev. konstigaste människorna jag träffat på länge. slutade med att jag gick hem tillsammans med emma från jobbet.

edit: att blogga halv fyra på morgonen är inte så smart, så bye bye det inlägget.

men jag är trött på att vara bollplank åt folk i vissa situationer.

men det blev en bra kväll, även om det inte blev som vi trott kanske.

Work is a four letter word

Kvällen på jobbet igår var helt okej. Vi var tre kvar, det kändes som att det vällde in folk hela tiden, bokstavligt talat två fotbollslag. fotbollscup i helgen. Men vi hade skoj, hoppas det blir lika bra idag också. ingen som blev sur för att det var kö.
lite senare några idioter som min medarbetare sålde mig till för 349 kronor för att vara exakt. då blev jag sur.
en minut i ett kom sista gästen, tack för det.

nu ska jag skriva nån rad att jag ska säga upp min lägenhet, ute i sista sekunden som vanligt, har aldrig gjort det förut, så vi får se.
i helgen blir det party á la L&A, så det blir nog en bra helg.

men just nu vill jag bara att sommaren ska bli varm så att jag kan få bada.

Barbarism begins at home

...det blev köket, men jag la aldrig huvudet på grillen. för vi var tre och jag slapp springa fram och tillbaka, fram och tillbaka mellan de olika sidorna. och tiden gick fort, och det var trevligt på jobbet.

men så plötsligt sitter han där, piggelinen, i militärkläder. det stämmer bara inte.
vet inte ens om det verkligen var han. annars var det hans look-alike. samma ansikte, samma glasögon, samma benskakningar. och han kollade åt kassan hela tiden, men jag stod i B.O.P:en som tur var. men kunde inte kolla så mycket, gjorde allt för att inte synas. men det var mititärkläderna som gjorde mig förbryllad, och matsällskapet på en 45-årig dam.

och jag gillar när kent sjunger om stockholm, våra drömmars stad, som är taget från PA Fogelströms mina drömmars stad. och om ställen jag varit på, ringen på centralen, midsommarkransen, tegelbacken, NK, och annat.




( )

får jag stå i köket idag lägger jag huvudet på grillen och stänger locket.

får jag stå i kassan idag stoppar jag handen i fritösen utan värmebeständighandske på mig.

får jag stå i ettan idag blir jag glad.

får jag stå själv i tvåan idag hoppar jag ut genom luckan precis framför en bil.

får jag stå i tvåan idag med presenter blir jag glad.

Tony the pony

jag tycker inte att jag känner speciellt många i den här stan, men jag känner igen en himla massa. idag har jag sett en hel drös med folk jag vet vilka de är. började redan efter tio minuter på jobbet och slutade inte förrän jag varit på willys och var på väg hem. jag vet vilka de är, men undrade om de kände igen mig, eller om de ens såg mig.

sötaste killen som var typ tolv år var hos mig och köpte glass tre gånger idag, sista gången fick han massa chokladsås extra och blev jätteglad och stolt inför sina kompisar. så där gjorde jag nog en del av hans dag.

gav mig ledigt från läsande idag, så imorgon får det kanske bli dubbelt upp. det börjar äntligen lossna lite grann.
men jag vill ha ickeregn, så jag kan använda min fina nya röda jacka.

pretty girls make graves

jag och chefen diskuterade en dag, oviktigt vad det handlade om, men nu ska jag återge (så som jag minns det) en del av vad som sas. "ja, men ta dig t.ex. du är ju naturligt söt" sa han. "nej, det tycker inte jag" sa jag. (just då kände jag mig inte särskilt söt eller snygg om det var det ordet han använde.) "äh, skärp dig, du kan ju inte påstå att du inte är det" sa han så hårt att jag blev tyst.

ibland kan jag tycka att jag är söt. men det händer inte att jag tycker att jag är snygg. jag kan stå hemma precis innan jag går genom ytterdörren och tycka att "idag ser jag faktiskt ganska bra ut". sen kliver jag ut genom dörren och ut i verkligheten och efter första personen jag mött har allt rasat och jag tycker jag ser värdelös ut igen, och undrade hur jag nyss kunde tycka att jag såg lite bra ut.
eller att vara brevid någon som är sötare, eller snyggare, eller helt enkelt bara ser bättre ut, så är man i skuggan och försvinner lite från jordytan för stunden. och eftersom jag nog tycker att de flesta som jag umgås med ser bättre ut än jag på det ena eller andra sättet är det extra kul när någon för engångskull dras till mig, vilket händer typ varannat år.

eller som den gången en på jobbet sa till mig om en annan tjej som jobbade där förut "men hon är ju skitsnygg, det måste du ju hålla med om"
nej, det gjorde jag inte, vet andra som också tyckt hon var snygg, vet faktiskt inte varför, för jag tycker mest hon ser ganska vanlig ut. inte ful, nej, men inte skitsnygg heller.

allt är alltså en smaksak, vem som ser bra ut eller inte. men av någon anledning är det ofta många som tycker att samma person ser bra ut, kanske så att de helt enkelt påverkas av varandra.

That joke isn´t funny anymore

idag kom linalainen på att denna dag hade varit en perfekt dag att bara ligga i soffan och kolla på film och hångla med någon. det regnade nämligen och det mesta såg allmänt mörkt ut.
AL höll med, men de insåg alldeles för snabbt att så inte var fallet.
men att veta vad man vill tyckte laina i alla fall var ett steg närmare.

sen byter vi ut den lite halvkonstiga textraden "you´ve got the sweetest ass in the world" till "you are the sweetest ass in the world" och voíla vad bra det blev.

och jag vill börja med roller derby, hur coolt verkar inte det vara.

everyday is like sunday

om mindre än en timme ska jag vara på jobbet. städar själva idag, vilket förhoppningsvis kommer innebära en halvtimmes betalt ickearbete, för vi ska hem tidigt idag är det bestämt.

22 juni idag, åtta dagar kvar denna månad, åtta dagar kvar innan jag måste bestämma om jag ska säga upp lägenheten. om vi ska åka om tre månader, åka från jobbet, åka från de jag tycker om här i stan, och när jag kommer hem kommer vissa inte finnas kvar här. men hade jag aldrig börjat jobba på McD hade jag inte träffat dessa underbara människor heller.

lyckades hamna mitt i top ten av britney videor på mtv förut, vilket gjorde mig väldigt avdomnad. satt mest och tyckte synd om henne faktiskt. skulle vilja ta henne och stänga in henne i ett litet fint hus med trädgård ute i öknen så hon får komma tillbaka till verkligheten liksom.

misslyckades på två av två möjliga idag, hur ska jag orka för att klara mig om mindre än tre veckor.

Let me kiss you

Dagen började med att mamma kom och hämtade mig och tog mig med hem. träffade aladdin och albus för sista gången, imorgon och på måndag åker de iväg. asterix är redan borta..

Absolut bästa midsommaren på länge igår. Allt var sådär bra, det enda som saknades var värmen när jag och Lisa gick tillbaka till mig på kvällen.

efter ännu en riktigt seg dag på jobbet fick jag lov att vandra hem i den blåsiga natten och imorgon är det ytterliggare än stängning som väntar på mig. är riktigt less på det nu.

( )

eftersom jag inte skrivit på några dagar kommer jag hoppa över min lilla berättelse om när jag var i göteborg och såg alla små popare och undrade om det var sån jag också var en gång i tiden.

om min och lisas värdefulla lunchdate, med lite planerande.

om gästen som gjorde mig förvånad igår när hon öppnade munnen och det kommer ut massa svordommar och jag blev så chockad att jag inte visste vad jag skulle göra, ville bara stänga luckan och stå och glo på henne.

om chickentjejen som jag nu tror jag vet vad hon heter.

om mina sista tre timmar idag som var bland de snabbaste på det stället, sanna och jag i köket, vi pratade som om vi skulle suttit hemma hos någon av oss, och fick betalt för det, och la lite brickor emellanåt bara.

och paris hilton är nog faktiskt ganska smart ändå, i alla fall på ett sätt och det är det som gör henne lite ball faktiskt.
sen att jag inte alls tycker att hon är snygg men vet många som gör det är en annan historia.

shoplifters of the world unite

idag har jag tjänat pengar, utan att vara på jobbet.
jag har krupit i betongrör, bara för att visa att jag också kunde.
jag har lekt en massa med mina kusinbarn, som jag inte sett på fem år.

och nu börjar de där känslorna som inte får komma att komma. men nu förtiden är de seriöst ingenting. nada. nothing.
men det är den där eviga kampen som gör det värt allt i slutändan hoppas jag.

...och just nu är det faktiskt tanken på lisa som gör mig glad.

I know it´s gonna happen someday

Lufthansa måste vara ett skämt tror jag.

sandra var här idag, saknar henne redan. och hon hade hundra tusen saker att berätta, hade hänt massa förändringar sen jag såg henne senast. och hon hade många smarta saker att säga den damen.

arvids student igår, det var riktigt trevligt, och vi klarade oss undan regnet ganska bra faktiskt. och massa människor jag ärligt talat inte hade en aning om vilka de var. och kaos på morgonen när jonas kommer och hämtar oss, och vi glömde present och allt möjligt. men allt ordnade sig och det blev bara bra.

ibland älskar jag mig själv och förstår inte varför ingen annan gör det. kom igen, snart är det försent.
men jag ska bli årets svensk när jag blir stor och sen bästa kvinna i världen. och jag ska gå på gatan och folk ska kolla efter mig och säga "där går ju hon (alltså jag)".
och jag ska vara drottning i folks hjärnor.

...och ibland är uje brandelius faktiskt riktigt smart och älskvärd. som nu.

There´s a place in hell for me and my friends

vaknade för en timme sen, alldeles för tidigt, men efter att inte kunna somna om var det lika bra att gå upp.
måste göra inom två timmar, sy upp axelbanden på min klänning, klä och fixa mig. äta mat, handla blommor. och om jag hinner gå och köpa nåt till N.

gårdagen var en riktigt lyckad dag som inte slutade obra, utan var bra ända in till slutet. och ganska händelserik.
A-L kom hit när jag precis slutat jobba, förfest på bara hon och jag är grymt roligt faktiskt.
både bogrens och husaren på samma kväll och igår vann b den matchen.
vi drev med agnes så hon blev galen på oss. jag träffade nån kille som faktiskt var väldigt snäll. men agnes blev sur på honom av nån anledning som han inte heller fattade, men ja sa att han skulle vara glad att han inte fick en öl över sig i alla fall...
han trodde att vi jobbade på volvo, montering liksom. fattade inte varför egentligen, och han började ju snacka om McD med mig och ja sa att vi brukade ju hänga där ofta liksom.. men han var visst militär och han blev grymt impad när jag gissade rätt på att han var NBG:are, haha. så där dog mitt intresse. och sen undrade martin och fredrik varför jag dumpade av honom..hmm...
och A-L:s cyniskhet var ett roligt genomgående tema igår.

och snart ska jag iväg och fira Arvid som tar studenten idag.

the boy racer

idag kollade jag på the beauty and the beast, förlåt, the best hette det visst. med grodan janice dickinson. självutnämnd som världens första supermodell. seriöst, jag hade ingen aning om vem hon var innan jag hade sett janice dickinsons modellargentur för nåt år sen. men jag vet många andra supermodeller som jag visste vilka de var innan jag såg dem i ett eget tv-program. dickinson är en gapig, självupptagen publicitetsökande kärring. hon både verkar och ser extremt fejk ut, hello botox and plastic surgery my best friends liksom. men lite underhållande måste hon vara för att jag ändå kollade färdigt på programmet. men ska man vara modell och framförallt supermodell ska man ändå vara snygg och inte se ut som en blandning av silvia och donatella versace. så hade hon varit snygg och stått ut från mängden på något mer sätt än att vara allmänt jobbig hade jag faktiskt gillat henne.

( )

det finns en stammis på jobbet. han påminner om Seymour från Ghost World.
utseendemässigt finns det vissa likheter. och i sättet att konversera känns det som att stammisen hämtat inspiration från S.
i och för sig vet jag inte så mycket om stammisen, mer än att han jobbar på volvo.
men han brukar komma in mellan elva och ett så då antar jag att han inte har så mycket annat för sig. han rör sig ute bland folk för att han vill vara social, men han har ingen nära. han är nog lite excentrisk om man lär känna honom, en som har ett särintresse.
vilken dag som helst skulle han kunna vilja ge tillbaka på världen och bara komma in och skjuta ner oss allihopa. han är som Seymour alltså.
av någon anledning pratar han väldigt mycket med mig, han t.o.m hälsade på mig på ica en dag.

I won´t share you

av alla tider på året blir jag sjuk nu! likadant förra året, då var jag också sjuk i början av juni.
efter fem lediga dagar trodde jag att jag skulle få jobba lite, men blev sjuk, så lönen för juni kommer bli värdelös, likaså den för maj.

hjälpte A att flytta igår, mötte fredrik och martin utanför hennes nya lägenhet i inväntan på att de andra skulle återvända. och jag garvade, så dåligt som de mådde och vad kul jag hade åt det, skadeglädje är den enda sanna glädjen.
 
så när jag kom till jobbet kvart över fyra var jag redan helt slut, men bara att bita ihop, och det rullade på hela kvällen, vid halv ett ville jag bara sätta mig på uteserveringen och vägra göra något mer. och mina ögon bara rann. jag fick torka spya i lobbyn, jag fick ta emot fulla människor, jag fick ta emot klagomål, men jag slapp i alla fall bli kallad för slyna. och en av nattstädarna sa (på skämt hoppas jag) att vi skulle åka och bada. 
när jag gick hem var jag ändå konstigt nog nöjd med kvällen och hur den blev.


cosmic dancer

jag kände för att stjäla något idag, så därför snodde jag en lista från my friend

Dagens humör: havsutsikt som sagt
Dagens mående: bra, förutom de vanliga smärtorna i magen
Dagens borde: läsa på prov?
Dagens frisyr: mycket avancerat med snodd och hårnål
Dagens smink: I´m natural
Dagens klädsel: kjol och linne
Dagens planer: gå och fynda på karlsson
Dagens materiella vill ha: vitpuder om det ska va nåt, annars en omatriell sak
Dagens längtan: att telefonen ska ringa
Dagens fundering: kommer jag förstöra mer om jag säger nåt
Dagens beroende: internet och vatten
Dagens tråkigaste: att inte jobbat på fyra dagar = liiite pengar denna månad
Dagens tidning: MT
Dagens snygga: natalie portman
Dagens låt: johan ilves - campfire stories

Redondo Beach

att kolla sex avsnitt av Twin Peaks på en och samma dag kanske inte är det smartaste (och dagen är inte slut än). och Bob är läskig som bara den, alla bob i serier jag kan komma på är läskiga, typ bobolit i nip/tuck.. måste skaffa Blue Velvet så jag och Lisa kan spana den.

Var på en liten biltur med Lisa idag, vid simsjön och det är tydligen där man ska vara, såg väldigt många jag kände igen nämligen. sen ville Lisa ha muffins, så vi tog driven, men de var slut!! dåligt. så vi åkte nån annanstans. och nu kom jag precis innanför dörren.
och sarah fick mig att vilja välja att vara lycklig även om allt känns jättejobbigt. och det sas till mig redan för fem år sen, att du måste själv bryta mönstret, du kommer inte bara vakna upp och allt är bra. det är en daglig kamp att ta sig upp till dagen. men det är annorlunda när en kompis säger det än en som har betalt för att säga sånt.

och nu ska jag och cooper fortsätta jakten på Laura Palmers mördare.

On The Streets I Ran

Igår var en ganska intressant dag, först sola halva dagen med agnes och några från hennes jobb, sen kommer det några till som enligt rykten skulle ha med sig en "supersnygg tjej" och vem är inte denna tjej om inte en som jag gick med hela högstadiet och som jag känner sen jag var typ sju år gammal.

sen på kvällen ringde jag sanna och kollade vad de hade för sig, så jag hängde med dem ut till Ryd till nån fest. var lite tveksam först, inte p.g.a av Ryd utan till vilka vi skulle, men jag hade trevligt och det var ganska underhållande, och de som underhöll var nog ganska ovetandes om att de gjorde det på ett sånt sätt.
och det är nog svårt att ignorera mer än vi lyckades göra.

sen in till stan en snabb sväng, och sen hem till hannes, sanna och hennes syrra sofie, där jag fick äran att spöa dem alla i Geni innan jag drog hem.